En komplet guide til blide berøringsteknikker for sengeliggende ældre

Denne vejledning vil give information om, hvordan man yder omsorg til sengeliggende ældre med blide berøringsteknikker.

Til forskel fra andre former for berøring er blid berøring en kontaktform, der er mere fokuseret på lette og sarte bevægelser. Det er en form for taktil stimulering, der kan bruges til mange forskellige formål såsom smertebehandling, afslapning og komfort.

Hvad er GENTLE TOUCH, og hvem har brug for det?

GENTLE TOUCH er en ny app, der hjælper mennesker med handicap.

Mennesker med handicap har ofte svært ved at bruge deres hænder til at skrive på et tastatur. Det er her, GENTLE TOUCH træder ind. GENTLE TOUCH er en ny app, der gør det nemmere for mennesker med handicap at kommunikere og interagere med verden omkring dem ved at bruge deres stemme, hoved- eller ansigtsbevægelser eller øjenblink.

Appen blev skabt af to brødre, der har cerebral parese og ønskede at gøre livet lettere for folk som dem. De designede GENTLE TOUCH, så de selv kunne bruge det uden hjælp fra andre mennesker.

Fordele ved blid berøring

En af fordelene ved blid berøring er, at det kan være en god måde at reducere stress på. En blid berøring har vist sig at sænke niveauet af kortisol, som er et hormon, der frigives, når du er stresset. Det sænker også niveauet af adrenalin og øger niveauet af oxytocin, som er et hormon forbundet med følelser af kærlighed og lykke.

De andre fordele ved blid berøring er, at det kan hjælpe os til at føle os mere forbundet med andre. Når nogen rører os blidt, viser de os, at de holder af os og ønsker at være tæt på os. Dette kan få folk til at føle sig bedre med sig selv og have mere tillid til sig selv såvel som til deres forhold til andre.

Sådan lærer du at udføre blid berøring, når du plejer

Blid berøring er en færdighed, som alle sygeplejersker forventes at kende.

For at lære at udføre blid berøring, er der mange måder, du kan gøre det på.

En måde er ved at øve med en partner. Du kan øve dig på din partner ved at røre ved dem på forskellige måder og spørge dem, hvad de føler.

En anden måde er ved at se videoer online eller i lærebøger, der viser dig, hvordan du udfører færdigheden korrekt.

En tredje måde er ved at læse bøger om emnet og prøve forskellige teknikker, der ser ud til at kunne være nyttige i din situation.

Her finder du mere information om kugledyne test.

En af de vigtigste ting er aldrig at skubbe forbi deres komfortzone, når du øver med en partner.

Hvis de siger, at det gør ondt, så skal du holde op med at gøre det, du laver, indtil de giver dig tilladelse til at fortsætte igen.

Sådan udfører du en GLAD TOUCH-teknik på ældre

GLAD TOUCH-teknikken er en teknik, som kan bruges af sygeplejersker til at udføre en skånsom berøring af ældre. Det er vigtigt for sygeplejersker at bruge denne teknik for at undgå unødvendig fysisk kontakt eller skade, der kan komme fra berøring.

Det første trin i at udføre GLAD TOUCH-teknikken er at få tilladelse fra patienten. Når du har fået tilladelse, bør du sikre dig, at du er i en position, hvor du ikke blokerer for deres udsyn til noget, og hvor de kan se dine hænder tydeligt. Læg derefter forsigtigt den ene hånd på deres skulder og brug din anden hånd til at stryge deres arm op og ned og så op igen. Det sidste trin er at gentage denne proces med din anden hånd på den anden skulder, mens du stryger deres arm med din første hånd.